Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři výjezdy hasičů na Uherskohradišťsku k dopravním nehodám v průběhu půl hodiny

Třikrát v průběhu půl hodiny bylo krajské operační středisko zlínských hasičů požádáno PČR o vyslání profesionálních jednotek k likvidaci úniku provozních kapalin po dopravních nehodách na Uherskohradišťsku.

První žádost přijalo operační středisko v 08:35 hodin. Jednalo se o likvidaci úniku oleje na ul. Moravní nábřeží v Uherském Hradišti. Po příjezdu jednotky na místo nehody dvou osobních vozidel bylo velitelem zásahu zjištěno, že se jedná o událost bez zranění osob a na místě již vede vyšetřování PČR. Jednotka provedla odtlačení vozidel mimo křižovatku, uvolnění komunikace a odstranění střepů a olejové skvrny pomocí sorbentů.

V 09:01 hodin vyjela jednotka profesionálů stanice Uherské Hradiště k další dopravní nehodě, tentokrát do Kunovic. Jednalo se likvidaci drobného úniku provozních kapalin z osobního vozidla.

V 09:04 hodin byla na žádost PČR vyslána jednotka hasičů stanice Uherský Brod k dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky, ke které došlo v obci Nezdenice. Na místě události nedošlo ke zranění žádného z účastníků nehody. Hasiči provedli likvidaci uniklých provozních kapalin za použití sorbetů a zajištění vozidel. Po předání místa události se vrátili na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet