Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silnici na Vsetínsku zablokoval čelní střet dvou Škodovek, hasiči museli vyprošťovat

K vážné dopravní nehodě došlo dnes před šestnáctou hodinou u obce Lužná na Vsetínsku. Podle prvotního oznámení, které přijalo naše krajské operační středisko v 15:51 hodin, došlo k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Na místě nehody se mělo nacházet několik zaklíněných osob.

Bezprostředně po zpracování prvotních informací byl vyhlášen poplach jednotkám profesionálních hasičů stanic Vsetín a Valašské Klobouky. Následně byl na místo nehody vyslán také velící důstojník směny ze Zlína.

Prvotním průzkumem na místě nehody bylo zjištěno, že se jednalo o čelní střet vozidel Škoda Octavia a Škoda Fabia. V Octavii cestoval pouze řidič, který zůstal ve vraku zaklíněn. Ve Fabii cestoval muž a dvě ženy, kdy jedné z nich se podařilo z vozidla vyprostit ještě před příjezdem hasičů. Další dva členové posádky zůstali ve vozidle zaklíněni.

Za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení se podařilo zasahujícím hasičům postupně všechny zraněné osoby z vraků vozidel vyprostit a předat do péče posádek zdravotnické záchranné služby, které je následně transportovaly k dalšímu ošetření do nemocnic ve Zlíně a Vsetíně.

Jednotky ve spolupráci s policisty zajistily místo nehody a po prvotním zadokumentování uvolnily jeden z pruhů komunikace.

Na místě události nadále zůstává jednotka ze Vsetína, která provádí likvidační práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet