Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost Pavliš α Hartmann přichází letos na trh s novinkou, tou jsou kalová čerpadla PH-PROGRESS

Firma Pavliš α Hartmann představuje pro letošní rok novou řadu kalových čerpadel PH-PROGRESS. Čerpadla jsou označena PH-PROGRESS 1000 a PH-PROGRESS 1400. Tuto novinku si dovoluji uvést výstižným sloganem „Výborný poměr = Výkon/Cena“.

Čerpadla jsou určena pro jednotky HZS a SDH k doplňování cisternových stříkaček z přírodních zdrojů, k odčerpávání vody ze zatopených a zaplavených prostor, čerpání vody z výkopů, pro zemědělství, stavebnictví a jistě se najde i mnoho dalších případů k jejich využití.

Tato čerpadla jsme dlouhodobě testovali v reálných podmínkách, pro které jsou stavěna. Testy probíhaly na našich měřících zařízeních, na přírodních vodních zdrojích a ne vždy jsme skončili úplně suší.

Testovali jsme schopnosti čerpadel samonasávat, nasávání při zavodněných savicích, komfort obsluhy za ztížených podmínek, doprava čerpadel na místa zásahu a mnoho dalších reálných případů. Přednosti těchto čerpadel jsou:

  • jedná se o zcela nový typ čerpadel na našem trhu
  • díky neznačkovému motoru jsou čerpadla nejlevnější na trhu
  • výkon čerpadel 1000 l/min, resp. 1400 l/min souhlasí dle uváděných hodnot
  • čerpadla mají poměrně malou hmotnost a tím je i snadnější manipulace
  • ruční startování je naprosto bez problémů
  • nasávání se zavodněnými savicemi i samonasávání je naprosto bez komplikací

Kompletní technickou specifikaci čerpadel naleznete ke stažení v příloze článku.

Pro objektivitu deklarovaných technických dat a celkových parametrů jsme si dovolili oslovit tým odborníku na slovo vzatých ze serveru POŽÁRY.cz se žádostí o testování a vyzkoušení kalových čerpadel PROGRESS. Již v minulosti se tato spolupráce ukázala jako dobrý krok, kdy došlo na základě zkušeností s testovanými vzorky k jejich následným úpravám k lepšímu a spokojenějšímu využití pro zákazníky.

Společnost Pavliš a Hartmann zapůjčila kalová čerpadla, savice, sací koše a hadice k otestovaní v červnu 2013, prostřednictvím webu POŽÁRY.cz, Sboru dobrovolných hasičů Dubeč. Nedlouho poté zasáhly velkou část České republiky rozsáhlé a ničivé povodně a tato čerpadla byla použita při odstraňování povodňových škod na území hlavního města Prahy. Například to bylo v Dubči, Záběhlicích, nebo v Hostivaři.

čerpání v pražské ZOO

Největší a nejdelší dobu byla nasazena v pražské zoologické zahradě, kde takřka pět dnů nepřetržitě odčerpávala vodu ze zatopeného pavilonu pro gorily.

Oprávěně se tak domníváme, že testovaná čerpadla prošla skutečně vysokou zátěží a se ctí obstála. Za dobu jejich používání se neprojevila na obou modelech žádná větší závada technického ani mechanického typu. Manipulace s nimi je výborná, stejně tak i jejich ovládání. Pro použití u jednotek PO je tak můžeme vřele doporučit, uvedl člen testovacího týmu POŽÁRY.cz Petr Svoboda.

---komerční prezentace---

Sdílet
Přiložené soubory
obr51fb4de68d283.pdf zobrazit online PDF 449 kB