Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Fotosoutěž Hasiči před i za objektivem je letos již osmnáctým ročníkem, blíží se uzávěrka

Jak se již stalo tradicí, i tento rok vyhlašuje Česká asociace hasičských důstojníků, z.s. spolu s Hasičským fotografickým klubem HAFOK z Bruntálu fotografickou soutěž „Hasiči před i za objektivem“.

Do uzávěrky 18. ročníku fotografické soutěže zbývá necelý měsíc. Tradiční fotografická soutěž je určena všem fotografujícím hasičům i fotoamatérům z řad široké veřejnosti z České republiky a ze Slovenska.

Nestrannost při hodnocení fotografických prací je zajištěna nezávislou porotou, jejímž hlavním porotcem je dokumentární fotograf a pedagog prof. Mgr. Jindřich Štreit.

Fotografická soutěž je i tento rok vyhlášena ve čtyřech kategoriích:

  • Kategorie A – požáry.
  • Kategorie B – ostatní zásahy – dopravní nehody, technické pomoci apod.
  • Kategorie C – výcviky, cvičení a hasičský sport všeho druhu.
  • Kategorie D – všechno mimo zásah – technika, život na stanici, hasičské plesy a svatby, portréty hasičů, hasičská zátiší atd.

První tři snímky v každé kategorii budou oceněny finanční odměnou:

  1. místo: 1 500 Kč
  2. místo: 1 000 Kč
  3. místo: 500 Kč

Ani tento rok není soutěž ohraničena jen na území České republiky, ale mohou se zúčastnit i fotografující hasiči a hasičky nebo fotoamatéři z řad široké veřejnosti z České republiky a Slovenska.

Partnery soutěže jsou Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, web požáry.cz a preventivně výchovný portál Hasík CZ.

Uzávěrka 18. ročníku soutěže „Hasiči před i za objektivem 2022“ je stanovena na 30. září 2022. Detaily o přijímaných fotografiích, ustanovení o autorství, souhlasu se zveřejněním, korespondenční adrese a přihlašovacím listu naleznete na www.hasik.cz.

plk. Ing. Martin Pliska
HZS Moravskoslezského kraje
Sdílet