Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Šest jednotek hasičů likvidovalo požár v hale skladu provozovny v Dašicích. Uvnitř objektu byly plastové přepravky s obaly. Jednalo se o halu o velikosti zhruba 150 × 25 m. Hasiči dostali požár pod kontrolu 19 minut od nahlášení na operační a informační středisko hasičů. Objekt byl velmi silně zakouřen a bylo nutné nasadit velké ventilátory k odvětrání.

Hasiči zasahovali téměř po celou dobu v dýchací technice. Požár byl zlikvidován v 16.02 hodin. Jednotky se na své stanice vrátily v 17.55 hodin. Příčina vzniku je nyní zjišťována, s největší pravděpodobností se bude jednat o technickou závadu. Škoda nebyla dosud vyčíslena.

V pátek ráno vyjížděla jednotka SDH Zbiroh k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu za obcí Kařez ve směru na Kařízek. Na místo vyjela také jednotka HZS PS Rokycany, PČR a ZZS Rokycany.

Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se vozidlo nachází v příkopu na střeše. Ve vozidle cestovala jedna osoba, která utrpěla lehké zranění. Jednotka této osobě poskytla předlékařské ošetření a po příjezdu ZZS ji předala do její péče.