Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Skládací záchytné vany ECCOTARP, to je bezpečná dekontaminace bez úniku nebezpečných látek do půdy nebo vody

Opakující se epidemie ptačí chřipky, pandemie koronaviru, cvičné zásahy chemických jednotek apod. – to je jen část z výčtu situací, kdy důkladná dekontaminace hraje nezanedbatelnou­ roli.

Nebezpečné látky, které se při ní odstraňují z ochranných obleků záchranářů nebo z kol zasahujících vozidel, nesmí vniknout do půdy, vody, kanalizace apod. K jejich záchytu slouží např. speciální záchytné vany od ECCOTARP.

Dekontaminační vana IZS je díky optimalizovanému rozměru 2×2m ideální pro důkladnou dekontaminaci osoby s roztaženými pažemi. Skládací konstrukce záchytné vany je optimální pro přepravu v hasičském nebo jakémkoliv jiném voze.

Vanu poté kdekoliv v terénu během několika vteřin pohodlně sestaví jeden člověk. Dekontaminační vana IZS je vyrobena z chemicky odolného materiálu a je vybavena výpustným otvorem pro bezpečný odvod nebezpečných látek.

Pro dosažení maximálního efektu dekontaminace doporučujeme použít nášlapné Dekontaminační rohože, které zajistí dokonalý odvod nebezpečných látek z obleku záchranáře vč. obuvi.

Rohože se vyrábí z odolného pryžového kompozitu na bázi recyklovaných surovin a mají speciální chemicky odolnou povrchovou úpravu proti nasákavosti.

Jsou pevné, takže se při použití neprohýbají a mají vyšší hmotnost, což zamezuje jejich smekání ve vaně. Lze je použít přímo ve vaně, nebo mohou sloužit i jako vstupní nebo výstupní podložka k vaně.

V případě, že je potřeba dekontaminovat např. vůz nebo jiné rozměrné zařízení, je ideální použít Skládací průjezdnou vanu ET Large. Nájezd a výjezd se provádí přes sklopenou bočnici, která se poté zajistí žlutými háčky a vznikne záchytná vana vhodná pro dekontaminaci nebo záchyt uniklých nebezpečných látek např. při přečerpávání.

Standardně je vana vyráběna v délkách od 5 do 15 metrů, ale lze ji přizpůsobit konkrétním rozměrovým požadavkům zákazníka. Skládací konstrukce umožňuje snadnou přepravu na místo určení a použití kdekoliv v terénu.

Více informací o celé produktové řadě ECCOTARP je na webu www.eccotarp.com.

advertorial
Sdílet
Seriál: Eccotarp