Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Byli jsme v USA: Závěr a co se nevešlo

Naše redakce strávila během srpna a září v New Yorku celkem 20 dní. Denně jsme vám přinášeli články, reportáže, fotografie a videa. Nahlédněte s námi do zákulisí naší cesty.

Plán jet do New Yorku vznikl vlastně již v roce 2008. Chtěli jsme prostě být u desátého výročí tak významného dne, jakým je pro hasiče nejen v USA 11. září 2001. Když se na přelomu roku 2010–2011 redakce dozvěděla i o hasičských a policejních hrách, byla cesta již jasnou volbou.

Jsme rádi u všeho, co se týká hasičů a chtěli jsme přinést zpravodajství nejen o pietních akcích z 11. září, ale i o úspěších našich sportovců. Na místě měla redakce vždy 3 členy, zbývající dva zajišťovali chod webu doma v ČR. Během pobytu jsme byli evakuováni kvůli hurikánu Irene, byli jsme u českých medailí z Her a zažili jsme na vlastní oči i něco tak silného, jako je Pocta světlem.

Důležité je zdůraznit, že veškeré náklady na cestu zajistil web z vlastních zdrojů, díky přispění sponzorů a za finanční účasti samotných redaktorů. Chtěli bychom tak vyvrátit fámy, že jela redakce do USA za finance HZS.

Během dvaceti dnů jsme vám přinesli celkem 33 článků, okolo 1000 fotografií a přes 300 minut videa. Web POŽÁRY.cz byl jediným zpravodajským webem, který přinášel zpravodajství z hasičských her a naše články měly velmi vysokou čtenost.

Na zpravodajství z USA se podíleli všichni členové redakce buď přímo nebo nepřímo z ČR. Dík patří také sponzorům zpravodajství z New Yorku – firmám:

  • MIBAG, sanace po požáru
  • Požární Bezpečnost
  • Draeger
  • Pavliš a Hartmann
  • Gumotex

V posledním videu z Ameriky se můžete podívat na nepovedené, vystřižené, nebo jinak znehodnocené záběry. Rovněž přikládáme několik nepracovních fotografií. Přehled všech článků, které jsme z Ameriky donesli, najdete samozřejmě i v seznamu ze seriálu níže.

Sdílet
Seriál: Světové policejní a hasičské hry 2011