Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zabojovali v bílé stopě, Liberecký Skiatlon 2013 nakonec vyhrál David Pross

Dnešní den patřil hasičům v bílé stopě. Konal se totiž šestý ročník skvělého Libereckého Skiatlonu 2013. Na start se postavilo v jabloneckém areálu v Břízkách celkem 34 závodníků včetně čtyř žen.

Závodní okruh tentokrát měřil 1800m, muži jej jeli 3× klasicky a 3× volnou technikou, ženy vždy 2×. Pořadatelé měli obavu z velké oblevy, která dorazila i do Libereckého kraje a poslední dny před závody propršely. V den D se však počasí umoudřilo a na obloze se objevilo i sluníčko.

Přesto nebyl závod procházkou v „růžové zahradě" a na trati s poměrně náročným profilem ze sebe každý vydal to nej. Mužem s nejrychlejším časem (33:12) se stal David Pross z Královéhradeckého kraje a jednoznačně tak zvítězil ve své kategorii mužů nad 35 let.

Druhým v této kategorii byl Daniel Kouřil z HZS SŽDC Česká Třebová (37:28) a bronz putoval zaslouženě na stanici do Semil Karlu Melichovi (41:17).


V kategorii mužů do 35 let získal zlato s časem 35:42 Jiří Vavruška ze stanice Jablonec nad Nisou. Jak říkal, místo tréninku letos běhá spíš s kočárkem se svým synem, ale jak bylo vidět, na formě rozhodně neztratil. Pro stříbrnou medaili si dojel David Kristejn z Pardubického kraje (35:44), na třetí místo pak stačil čas (39:39) Radku Honovi z KŘ HZS Libereckého kraje.

Nejlepším v kategorii mužů nad 50 let byl Michal Valenta (37:04), druhou příčku vybojoval Jiří Berger z PS Dvůr Králové (41:35), z třetího místa se pak radoval Jiří Šrejber ze SDH Hejtmánkovice (46:49).

Mezi ženami také vládl velký boj, nejlepší z nich byla Simona Jiričková závodící za PČR Smržovka (26:06), druhá pak Michaela Vanclová ze SDH Martinice v Krkonoších (26:38) a bronzový čas 28:45 zajela Karolína Bergerová ze SDH Bílá Třemešná.


Letos nově byla také otevřena kategorie „Příchozí", kde se o cenné kovy utkali především policisté. Pořadatelé věří, že tato kategorie získá oblibu a zapojí se do ní v příštím roce další složky IZS.

Velké poděkování patří samozřejmě pracovním četám hasičů, které dohlížely na bezchybný průběh závodů a samozřejmě všem sponzorům, bez kterých by to také nešlo.

Kompletní výsledkovou listinu najdete v příloze.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
956cz.pdf zobrazit online PDF 28 kB
Seriál: Liberecký skiatlon