Sobota 21. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjížděli k dopravní nehodě osobního automobilu, které vyjelo mimo komunikaci do příkopu a převrátilo se na bok. Hasiči pomohli jedné osobě ven z vozidla. Zraněny byly tři osob, které byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou a poté odvezeny do nemocnice.

Jednotka zabezpečila vozidlo proti požáru a odpojila autobaterii. Komunikace byla na pár desítek minut průjezdná kyvadlově.

V Ostravě-Přívoze začal hořet za jízdy Sokolskou ulicí malotraktor s radlicí – sypač soli. Na místo vyjely krátce před devátou hodinou ranní dvě jednotky HZS MSK – ze stanic Přívoz a Fifejdy. Oheň hasiči dostali pod kontrolu za tři minuty, uhašeno měli také za tři minuty.

Pak malotraktor s příslušenstvím naložili na vozidlo odtahové služby. Předběžná škoda byla odhadnuta na 50 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

V Křenovicích na Vyškovsku došlo k dopravní nehodě. Dle dosavadního zjištění nedala řidička vozidla Hyundai jedoucí po vedlejší komunikaci přednost dodávce, která jela po hlavní silnici. Při srážce se lehce zranila sedmačtyřicetiletá šoférka osobního vozidla.

Pro třiapadesátiletého spolujezdce z dodávky letěl vrtulník záchranné služby, který ho s těžkým zraněním transportoval do brněnské nemocnice. Dechové zkoušky u šoféra dodávky i u zraněné řidičky byly negativní. Policisté stále šetří nehodu na místě, provoz je zde zastaven.