Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jubilejní 20. ročník futsalového turnaje v Ostravě je minulostí, vyhráli profesionální hasiči z Vítkova

Dvoudenní tradiční předvánoční futsalový turnaj „OSTRAVA CUP – Pohár ředitele Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje“, který se konal ve sportovní hale střední školy SPŠEI vedle ostravské Čapkovy sokolovny na Sokolské třídě v centru Ostravy, je minulostí.

Letošního jubilejního 20. ročníku turnaje se zúčastnilo celkem 16 týmů z České a Slovenské republiky, převážně z řad profesionálních hasičů. Páteční den byl věnován bojům ve čtyřech skupinách, v každé z nich poměřily síly vždy čtyři týmy. Sobotní dopoledne bylo věnováno bojům ve čtvrtfinálových skupinách a odpoledne se odehrály semifinálové souboje, utkání o 3. místo a finále. V semifinále se, po bojích ve skupinách, utkaly týmy Policie ČR, Vital Trend, HZS Ostrava I a HZS Vítkov.

V prvním semifinále poměřily své síly týmy Policie ČR a Vital Trend, po penaltovém rozstřelu se štěstí přiklonilo na stranu týmu Policie ČR, který se tak probojoval do finále výsledkem 3:2. Ve druhém semifinále se utkaly týmy HZS Ostrava I a HZS Vítkov, těsným rozdílem jednoho gólu (2:1) zvítezili hasiči z HZS Vítkov a doprovodili tak tým Policie ČR do finále. Poražení ze semifinále, tedy týmy Vital Trend a HZS Ostrava I pak měly možnost se utkat o bronzovou medaili.

V utkání o třetí místo zvítězil tým HZS Ostrava I výsledkem 2:1 po penaltovém rozstřelu a získal tak bronzovou medaili.

Vyvrcholením celého turnaje bylo finálové utkání mezi týmy HZS Vítkov a Policie ČR. Po dramatickém průběhu utkání se z vítězství nakonec radoval tým HZS Vítkov, který kolegy z Policie ČR porazil těsně 2:1. Slavnostní zakončení turnaje bylo věnováno předávání cen vítězům turnaje, kterého se ujal plk. Ing. Vladimír Vlček, Ph.D.

Všichni zúčastnění ukázali své futsalové umění, bojového ducha a smysl pro fair play. Věříme, že příští, již 21.ročník tohoto tradičního turnaje, bude také obsazen tak kvalitními týmy s výbornými hráči, kteří se zúčastnili tohoto ročníku.


Celkové pořadí v turnaji:

  1. HZS Vítkov
  2. Policie ČR
  3. HZS Ostrava I
  4. Vital Trend
  5. MP Ostrava
  6. HZS Vysočina
  7. HZS Zlín
  8. HZS Karviná
  9. Joma Team
  10. HZS Ostrava II
  11. 1. FC Čechymen
  12. MFKV
  13. ZÚ HZS ČR Hlučín
  14. HZS Přerov
  15. HZS Bratislava
  16. Čechymen
Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet