Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První hokejové zlato zůstalo doma

Hokejový tým HZS Moravskoslezského kraje se stal v sobotu 5. 4. 2008 vítězem nultého ročníku turnaje o pohár ředitele HZS MSK. Turnaje v ostravské tréninkové hale vedle ČEZ Arény se zúčastnilo pět týmů.Aktualizo­váno 10.4.

Velice úspěšná hokejová sezóna pro hasiče z Moravskoslezského kraje měla vyvrcholení v sobotu 5. 4. 2008 v Ostravě v tréninkové hale vedle ČEZ arény. Konal se zde nultý ročník O POHÁR ŘEDITELE HZS MSK. Zúčastnilo se jej pět týmů.
Zkušený tým z HZS MSK neponechal nic náhodě a řadou tréninků zdokonalil své hokejové umění. Chtěl navázat na úspěch z turnaje, který se konal na konci loňského roku v Olomouci, kde obsadil 2. místo.

Do turnaje vstoupili moravskoslezští hasiči proti týmu z Olomouce, který působil velmi odevzdaným dojmem. Tomu odpovídal i výsledek 2:0 po první třetině. Jenže tento stav domácí ukolébal a na začátku třetí třetiny prohrávali 2:3! Ještě do poloviny poslední třetiny stihli vyrovnat, ale to bylo z jejich strany již vše! Po nepřehledné situaci před domácí brankou se puk dostal na modrou čáru a hostující obránce poslal puk za záda bezmocného brankáře! První zápas tedy domácí prohráli 4:3.
Ke druhému zápasu nastoupili proti týmu z Královéhradeckého kraje. Zápas byl velice vyrovnaný plný osobních soubojů. Oba týmy čekali na chybu druhého, která přišla, až minutu před koncem zápasu, kdy po pěkné akci domácí vstřelili branku a zápas vyhráli 1:0.
Zápas proti Brnu měl klidný začátek. Hráči MSK si byli vědomi, že hráči přehráli tým Olomouce 6:0, se kterým ráno prohráli. Hra Brna byla úplně jiná – odešlo s nadílkou 5:1.
Do posledního zápasu domácí tým nastoupil proti svému přemožiteli z finále olomouckého turnaje. Proti týmu ze Žďáru nad Sázavou. Hra byla velmi opatrná a také v některých chvílích i velmi ostrá a zbytečně vyhecovaná. Hráči Žďáru neudrželi na začátku 2. třetiny své emoce na uzdě a začali se věnovat více hráčům domácího týmu než puku. To se jim vymstilo a po krásných akcích prohrávali po druhé třetině 4:1! Do třetí třetiny domácí tým vstupoval s úkolem neprohrát a nezranit se! To se jim také povedlo a po remíze 4:4 se reprezentanti HZS MSK stali vítězem turnaje.


Výsledky zápasů

1. HZS MSK – HZS Olomouc 3:4
2. HZS Brno – HZS Žďár nad Sázavou 2:2
3. HZS Hradec Králové – HZS MSK 0:1
4. HZS Olomouc – HZS Brno 0:6
5. HZS Žďár nad Sázavou – HZS Hradec Králové 4:8
6. HZS MSK – HZS Brno 5:1
7. HZS Olomouc – HZS Žďár nad Sázavou 4:6
8. HZS Hradec Králové – HZS Brno 4:6
9. HZS MSK – HZS Žďár nad Sázavou 4:4
10. HZS Olomouc – HZS Hradec Králové 2:3

Konečné pořadí turnaje

1. HZS MSK
2. HZS Brno
3. HZS Hradec Králové
4. HZS Žďár nad Sázavou
5. HZS Olomouc


por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


a Robert Mrowiec

-wap- -wob-
Sdílet