Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy a půdního prostoru rekreačního objektu v Kunějově likvidovali profesionální i dobrovolní hasiči

K ohlášenému požáru vyjela jindřichohradecká profesionální jednotka do obce Kunějov. Zároveň s vyslanou profesionální jednotkou byly svolány jednotky SDH obcí Kunžak, Nová Bystřice a Číměř.

Jako první k požáru přijela profesionální jednotka, jejíž velitel po provedeném průzkumu podal na operační středisko HZS Jihočeského kraje zprávu, že se jedná o požár střechy a půdního prostoru rekreačního objektu, a to na ploše přibližně 15 × 10 metrů. Uvnitř nikdo nebyl, všechny osoby opustily dům ještě před příjezdem hasičů. Krátce před půl devátou večerní byl požár lokalizován – dále se nešířil a byl zcela pod kontrolou hasičů. Za další hodinu pak bylo možné dobrovolné jednotky a výškovou techniku odeslat zpět na základnu.

Úplnou likvidaci požáru nahlásil velitel zásahu 48 minut po půlnoci. Pak se jindřichohradecká profesionální jednotka vrátila na základnu a na požářišti zůstala pouze jednotka SDH obce Kunžak s elektrocentrálou. Její zásah byl ukončen po půl třetí ranní. Hasiči u požáru spolupracovali s Policií ČR a pracovníkem firmy E-on. Požár způsobil škodu za 900 000,– Kč, hasiči svým zásahem uchránili další majetek za 2 500 000,–. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření vyšetřovatele HZS a Policie ČR.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet