Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Také hasiči z Pardubického kraje podporují akci Movember

Této celosvětové akce, která je viditelná už na začátku listopadu, kdy se muži oholí a do konce měsíce si nechají růst knírek, se zapojili například i profesionální hasiči z Pardubického kraje, stanice v Chrudimi. Hasiči vzhledem k zásahové činnosti musí být vždy oholeni, aby mohli použít dýchací přístroj. Jediné, co mohou mít, je knír a tak neváhali a hned se do této akce zapojili.

Co je Movember?

Získáváme muže, kteří si nechávají narůst kníry a komunitu, která je bude podporovat v kreativitě a invencích. Zábavná a vtahující kampaň vyústí v:

  • Získání prostředků pro program na podporu mužského zdraví
  • Rozhovory na téma mužské zdraví
  • Větší povědomí a pochopení zdravotních rizik, kterým muži čelí
  • Muži přijmou preventivní opatření

Mužům, kteří trpí rakovinou prostaty nebo varlat, se dostává léčby a péče, kterou potřebují pro fyzické a psychické uzdravení. Založíme inovativní výzkum, který vybuduje silný spolupracující tým s důrazem na vývoj klinických testů a léčby rakoviny prostaty a varlat.

Jestli chcete pomoci, můžete podpořit i tým POŽÁRY.cz, který je aktuálně v TOP 100 v České republice.

Knír je název pro vousy pouze nad horním rtem. Je považován za druhou nejběžnější úpravu vousů. Nošením kníru se honosí přes 3,5 milionu dospělých mužů v Evropě, tato úprava byla vždy znakem gentlemanů.

V současné době je to také podle vyhlášky 247/2001 Sb. jediná legislativně povolená úprava pro všechny hasiče, kteří jsou zároveň nositeli dýchací techniky a to jak profesionální, tak dobrovolné, knír navíc nesmí být širší, než linie polomasky v masce dýchacího přístroje.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet