Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlak srazil u nymburského nadjezdu dva železničáře

Dva muže srazil kolem dnes desáté hodiny v kolejišti mezi nymburským nadjezdem a nádražím vlak. Na místo se dostavila jednotka drážních hasičů a i jejich státní kolegové, dále přiletěl vrtulník záchranné služby. V současné době lékaři bojují o život dvojice železničářů.

K neštěstí na kolejích došlo mezi nadjezdem ve směru z Nymburka na Mladou Boleslav a nymburským hlavním nádražím. Dva muže zachytil projíždějící spěšný vlak ve směru od Prahy. Oba na sobě měli pracovní vesty a zřejmě dělali práce na trati. Při střetu utrpěli velmi vážná poranění.

Na místo okamžitě dorazila záchranka, hasiči a policie. Na pomoc byl přivolán i záchranářský vrtulník. „Šestapadesátiletý muž byl při vědomí, měl zlomené obě nohy, monohočetné tržné rány na těle a lékař nemohl vyloučit poranění hrudníku,“ uvedla mluvčí záchranky Nina Šeblová. Zraněný muž byl převezen na chirurgickou ambulanci nymburské nemocnice.

Druhý osmatřicetiletý muž je na tom zřejmě ještě hůře. „Lékař měl podezření na poranění míchy, pacient utrpěl také otevřenou zlomeninu dolní končetiny a tržnou ránu na hlavě,“ konstatovala Šeblová. Muže vrtulník převezl na traumacentrum do nemocnice Královské Vinohrady.

Zatím zůstává otázkou, proč k neštěstí došlo. Policie vyslýchá také strojvedoucího spěšného vlaku, který zůstal stát na nymburském nádraží. „Velmi pravděpodobně půjde o porušení předpisů o bezpečnosti práce. Případ je ale dále v šetření,“ řekl zástupce nymburského policejního ředitele Jaroslav Novák.

Info a foto: Hasiči města Nymburk

-wej-, -wap-
Sdílet