Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Chrudimsku shořely dvě chaty, příčiny vzniku požárů jsou vyšetřovány

V první adventní neděli, 30. listopadu 2014, v 13.34 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár dřevěné boudy za Lovětínským rybníkem. Na místo byla ihned vyslána profesionální jednotka hasičů ze Seče. Během jízdy hasičů k místu události bylo operačním důstojníkem upřesněno, že se jedná o požár dvou chat stojících vedle sebe.

Po příjezdu jednotky na místo bylo zjištěno, že skutečně hoří dvě chaty vzdálené od sebe zhruba 400 m. Obě chaty byly již ve třetí fázi hoření, tedy celé v plamenech. Na místě události dále zasahovaly jednotky dobrovolných hasičů ze Seče, Prachovic a Třemošnice.

V objektech se nikdo nenacházel. V jedné chatě hasiči nalezli 2kg propan butanovou lahev, kterou nejprve ochlazovali a poté vynesli z chaty. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 13.53 hodin a požáry obou chat byly zlikvidovány v 16.20 hodin. Na místo byl povolán i perfektně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin.

Škoda byla u jedné chaty vyčíslena 50 tisíc korun, u druhé chaty nebyla dosud vyčíslena. Příčina vzniku požárů je nyní vyšetřována.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet