Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči lovili BMW z rybníka

Karlovarští hasiči vyprostili z rybníka BMW, které v zatáčce nezvládl jeho řidič, chebští vyprostili chlapci ruku uvízlou v automatu na žvýkačky.

Ve středu 9.4. v 9.16 hod. byli hasiči požádáni o odstranění krevní skvrny o rozměrech 10 × 10 cm která zbyla v Jáchymovské ulici v Karlových Varech po zásahu zdravotnické služby. V 11.29 hod. vyjížděli hasiči ze stanice Aš do Sadové ulice, aby zde otevřeli byt, jehož majitelka potřebovala zdravotnickou pomoc. Dveře bytu byly opatřeny bezpečnostním zámkem a proto se hasiči rozhodli použít výškovou techniku. Majitelce se však podařilo dveře otevřít a tak umožnila zdravotníkům vstup do bytu. Mimo silnici skončil se svým osobním automobilem řidič v Pozorce na Karlovarsku. V 15.21 hod. se nejdeckým dobrovolným hasičům podařilo automobil vytáhnout zpět na silnici a předat ho odtahové službě.

Nejenom kulečník, ale také automat na žvýkačky je nebezpečné zařízení. Když si pětileté dítě chtělo vzít žvýkačku aniž by použilo mince, zůstala mu ve štěrbině ruka. V 15.52 hod. vyjížděli hasiči ze stanice Cheb do ulice Obětí nacismu a ruku dítěti vyprostili. Při zásahu musel být automat poškozen a proto byl o události vyrozuměn také jeho majitel. Než se všichni stačili vzpamatovat, byl klučina pryč. Hasiči se s takovýmto případem ještě nesetkali.

Ve 20.30 hod. byli hasiči požádáni o odstranění olejové skvrny v Karlových Varech – Tylově ulici. Na místě zjistili, že se olej z proražené motorové vany táhne v délce 1,5 km, od Divadelního náměstí až na Vyhlídku. Protože neměli dostatek sorbentů, snažili se vyrozumět firmu AVE, která se o městské komunikace stará. Protože firma údajně sorbenty nedisponuje, odstranili olej hasiči sami. Postupovali přitom ze dvou směrů proti sobě. Jejich bezpečnost zajišťovala Městská policie.

Ke kuriosní dopravní nehodě došlo krátce před 21: hod. v obci Starý Rybník. Svižně jedoucí řidič osobního vozu BMW zde nezvládl svoje vozidlo a skončil v místním rybníce. Podle velitele zásahu cestovali ve vozidle 2 lidé, kteří doplavali na břeh rybníka a zdravotníci je ošetřili. Velitel zásahu také na místo povolal pracovníka odboru životního prostředí a Povodí Ohře. Vzhledem k možnému ohrožení povrchových vod ropnými produkty bylo rozhodnuto o vyproštění vozidla z vody. Vyproštění provedli hasiči ČD speciálním vyprošťovacím automobilem. Lano pod hladinou pod vozidlem provlékl policejní potápěč. Zásah byl ukončen v 01.30 hod.

František Petr
tiskový mluvčí
HZS karlovarského Kraje


-wob-
Sdílet