Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z hořícího domu v Holubicích zachránili hasiči jednoho muže

Ve středu 3. prosince 2014 byl v 1:58 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár jedné místnosti rodinného domu v Holubicích.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Ptení, Protivanova a Kostelce na Hané. V ohlášení události na operační středisko oznamovatel uvedl, že v rodinném domě se nachází dvě osoby. Hasiči po příjezdu proto zahájili ihned průzkum. Žena už byla mimo dům, ale muž byl v místnosti za tou, která hořela. Hasiči ho proto vyvedli přes zakouřenou místnost do bezpečí.

Požárem bylo zasaženo vybavení obývacího pokoje, dým ale zakouřil téměř celý dům. Hasiči požár dostali pod kontrolu za necelou půl hodinu po oznámení. V průběhu likvidačních prací dohašovali ohniska, odvětrávali zakouřené prostory a vyklízeli ohořelé věci. Na závěr rozebrali a dohasili ohnisko požáru a zkontrolovali celý objekt termokamerou.

Likvidaci hlásil velitel zásahu v 3:31 hodin. Výše škody byla předběžně stanovena na 200.000 korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet