Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u tragické nehody v Mošnově

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pátek 11. 4. 2008 hodinu po půlnoci na křižovatce v Mošnově (okres Nový Jičín) u nehody nákladního auta Iveco s mléčnými výrobky s osobním automobilem Škoda Octavia. Hasiči museli vyprostit z havarované Octavie, která skončila pod nákladním autem, tělo řidiče (1949), který nehodu nepřežil. Řidič Iveca (1966) vyvázl s lehčím zraněním.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o vážné nehodě hodinu a jedenáct minut po čtvrteční půlnoci. Na místo ihned vyrazila jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně a podnikoví hasiči z Letiště Leoše Janáčka Ostrava-Mošnov.

Hasiči nejprve postavili nákladní auto s pomocí jejich vyprošťovací Tatry 815 na kola na silnici. Aby se jim to povedlo, museli vyložit a odklidit na krajnici 6 tun mléčných výrobků – mléka, tvarohu a jogurtů. Pak vyprostili tělo řidiče z octavie pomocí hydraulického nářadí. Řidiče Iveca odvezla sanitka Zdravotnické záchranné služby do nemocnice na kontrolu.

Hasiči ještě odtáhli havarované Iveco asi sto metrů na krajnici k autobazaru a octavii naložili na vozidlo odtahové služby. Silnici, částečně zaneřáděnou mléčnými výrobky, uklidili a spláchli vodou.

Vedle toho zabezpečili obě auta před požárem odpojením akubaterií, letištní hasiči místo nehody osvětlovali a do příjezdu Policie ČR řídili dopravu. Na základnu se obě jednotky vrátily před čtvrtou hodinou ranní.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje



-swo-
Sdílet