Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvanáctiletému chlapci již záchranáři pomoci nemohli

Pravděpodobně nešťastná náhoda připravila o život dvanáctiletého chlapce z Novostrašecka, kterého zavalil pískovcový kus břehu potoka. Na chlapce, který si hrál s dalšími dvěma kamarády v prostoru potočního koryta pod čističkou odpadních vod v Novém Strašecí, se sesunul masiv pískovcového břehu.

Událost byla ohlášena na tísňovou linku Městské policie v Novém Strašecí na Rakovnicku 10. dubna 2008 krátce po patnácté hodině. Následně byly v souladu s poplachovým plánem pro daný typ události na místo vyslány složky integrovaného záchranného systému.

Zásahová jednotka Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, stanice Stochov dorazila na místo události do 10 minut po ohlášení. Na místě hasiči zjistili, že chlapec je zaklíněn pod utrženým masivem pískovce v potočním korytu. Jednotka provedla vyproštění chlapce a okamžité předání na místě přítomné záchranné službě. Přes veškerou snahu záchrannářů se chlapce již nepodařilo zachránit. Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt.

Na místě zasahovaly celkem dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, Záchranná služba Středočeského kraje, Policie České republiky, Městská policie Nové Strašecí a letecká záchranná služba.

mjr. Libor Pospíšil
vedoucí oddělení zjišťování příčin vzniku požárů
HZS Středočeského kraje



-swo-
Sdílet