Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náročná neděle v Olomouckém kraji

Jednotky požární ochrany Olomouckého kraje se v neděli, 13.4. 2008 opravdu nenudily. V Troubelicích hořela hospodářská místnost, v Šumperku havaroval větroň a na nádraží v Olomouci hrozil skokem ze stožáru sebevrah.Ilus­trační foto

Požár hospodářské místnosti – udírny
V neděli 13. dubna byl v 4:35 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár hospodářské místnosti v Troubelicích. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Uničova, dobrovolní hasiči z Troubelic, Uničova a Libiny. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v místnosti, ve které se nacházela udírna. Hasiči na místě museli rozebrat část zdi, vynést shořelý materiál na volné prostranství a odvětrat zakouřené prostory. Požár způsobil předběžnou škodu 50 tisíc korun, příčina se šetří.

Pád větroně
V neděli 13. dubna byl v 13:34 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci pád větroně v prostoru letiště v Šumperku. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku, kteří po příjezdu zjistili, že bezmotorové letadlo havarovalo na letišti. Na místě již zasahovala zdravotnická záchranná služba, se kterou začali hasiči okamžitě spolupracovat při vyproštění a ošetření osoby z letadla. Jednotka dále provedla ohraničení prostoru nehody a místo předala Policii ČR. Při nehodě byl zraněn pouze pilot letadla.

Hasiči zachraňovali muže ze stožáru
V neděli 13. dubna bylo v 20:22 hodin nahlášeno na operační středisko hasičů v Olomouci, že na stožáru na Tovární ulici je muž. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce a hasiči ČD, kteří po příjezdu pod stožár nainstalovali matraci pro seskok. Po příjezdu policejního vyjednavače hasiči ustavili automobilový žebřík a v koši nahoru vyjel policista, převlečený za hasiče, který muže zajistil a svezl dolů. Nikomu se naštěstí nic nestalo.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-kuw-, -wap-
Sdílet