Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda a spící řidič

Jednotky Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje zasahovaly včera, 13.4. 2008 mimo jiné události také u dopravní nehody osobního automobilu u Ostřeživ, který vylétl ze silnice a hasiči z požární stanice Plasy se ve spolupráci záchranné služby marně pokoušeli vzbudit spícího řidiče ve voze. Ilustrační foto

Okres Plzeň-sever

ZÁCHRANA OSOB A ZVÍŘAT – UZAVŘENÉ PROSTORY; Plzeň-sever, Loza, 13. 4. 2008 03:48 hod.

Jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Plasy vyjela k otevření osobního automobilu, ve kterém se nacházela dle ohlášení spící osoba, kterou se již pokoušela probudit přivolaná záchranná služba. Po příjezdu hasičů na místo případu bylo zjištěno, že automobil není havarovaný a ani muž za volantem nejevil známky poškození zdraví. Policie ČR přivezla na místo manželku spícího řidiče, ale ani její přítomnost osobu za volantem neprobrala. Po vyčerpání všech dostupných ,,budících“ prostředků rozbili hasiči malé okno u zadních dveří na levé straně vozu. Teprve potom se majitel vzbudil a byl předán do péče zdravotnické záchranné služby.


Okres Klatovy

DOPRAVNÍ NEHODA – VYPROŠTĚNÍ OSOB; Klatovy, Ostřetice, 13. 4. 2008 12:27 hod.

Jednotka HZS Plzeňského kraje z požární stanice Klatovy vyjela k nahlášené dopravní nehodě osobního automobilu na komunikaci u obce Ostřetice. Po příjezdu na místo případu bylo zjištěno, že se jedná o automobil, který jel ve směru od Klatov, v levotočivé zatáčce cca. 200 metrů před obcí Ostřetice vyjel z neznámých důvodů mimo vozovku do pole, kde se několikrát převrátil přes střechu a zůstal stát na pravém boku. Ve vozidle se v době nehody nacházely dvě osoby, které samostatně opustily havarované vozidlo otvorem po předním skle ještě před příjezdem složek IZS. Zraněnou spolujezdkyni odvezla ZZS a hasiči provedli na místě protipožární opatření u OA a další běžné úkony, spojené s tímto typem události.


Info: Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


Text redakčně upraven.

-wap-
Sdílet