Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do auta na přejezdu v Tepličce na Karlovarsku narazil vlak, hasiči museli vyprošťovat dva zraněné

Dva zraněné transportoval do nemocnice záchranářský vrtulník. Železniční trať z Mariánských Lázní na Karlovy Vary byla celé dopoledne uzavřena.

Nehoda se stala na zabezpečeném železničním přejezdu v Tepličce na Karlovarsku. Osobní auto, ve kterém cestovaly čtyři osoby, vjelo na přejezd ve chvíli, kdy ze směru od Bečova přijížděl vlak. Ten narazil do boku auta a po kolejích ho odtlačil desítky metrů.

Dva muži z vozidla dokázali vystoupit sami, zbylé dva ze strany nárazu museli hasiči vyprostit s použitím hydraulických nástrojů. Kvůli deformaci auta po nárazu musel vlakvedoucí na příkaz velitele zásahu o kousek couvnout, aby se záchranáři mohli dostat k zaklíněnému muži na předním sedadle spolujezdce.

Přivolaný vrtulník transportoval dva zraněné, dva pak převezly na ošetření do nemocnice posádky sanitek. Ve vlaku v době nehody cestovalo celkem dvacet lidí, ti žádná zranění neutrpěli. Po vyproštění zraněných si místo zásahu převzali drážní hasiči z Chebu, kteří společně s drážní inspekcí a policií zjišťovali příčinu nehody.

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla dle zjištění na místě mimořádné události v době nehody v činnosti. Celkově byla škoda odhadnuta na 500 000 Kč.

Martin Drápal , tiskový mluvčí, Drážní inspekce

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, CAS 20 MB, VEA Toyota)
  • HZSp SŽDC Cheb (TEA 4 T815)
  • JSDH Bečov nad Teplou (CAS 24 L101)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet