Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z nákladního auta v Dobrušce – Křovicích na Rychnovsku unikly po nehodě desítky litrů nafty

K dopravní nehodě nákladního vozidla došlo v sobotu 6. prosince 2014 dopoledne v Dobrušce – Křovicích na Rychnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 10:30 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič nákladního vozidla Tatra z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde narazil do betonové zídky a sloupu veřejného osvětlení. Vozidlo převážející sypký materiál skončilo zpět na vozovce s ulomeným předním kolem. Řidič vyvázl bez zranění.

Z poškozené tatry uniklo zhruba 100 litrů nafty a asi 30 litrů hydraulického oleje. Unikající provozní kapaliny hasiči jímali do speciálních sběrných nádob, použili sorbční hady a také sorbční rohože. Poškozená místa u vozidla provizorně utěsnili pomocí tmelu, aby nedošlo k dalšímu úniku. Látky na silnici zasypali sorbentem.

Náklad byl pomocí nakladače přeložen z korby havarovaného vozidla na jiné. Teprve potom bylo možné auto jeřábem zvednout a naložit na odtah. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří očistili vozovku a také zástupci města Dobruška k zajištění poškozeného sloupu veřejného osvětlení.

Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet