Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

BW Technologies

V lednovém čísle našeho časopisu jsme čtenáře seznámili s firmou BW Technologies, která se v loňském roce účastnila mezinárodního veletrhu Pyros v Brně.

S úspěchem tam vystavovala důležitou část svého výrobního programu – přenosné detektory toxických a výbušných plynů včetně detektorů kyslíku.
Přístroje zaujaly moderním a navýsost praktickým desingem. Od konkurenčních výrobků se zřetelně odlišovaly zaoblenými tvary bez zbytečných výčnělků a žlutou „bezpečnostní“ barvou. Zajímalo nás, jak tato společnost v České republice v současné době působí. Zjistili jsme, že distributorem jejích výrobků pro Čechy, Moravu a Slovensko je firma G.E.S.

Jejímu zástupci ing. Bohumilu Novákovi i zástupci výrobce Peteru Newmanovi jsme položili několik otázek.

* Výrobky firmy BW Technologies jsou na českém trhu dosud málo známé, jak chcete přesvědčit zákazníky o vaší důvěryhodnosti?

- Firma BW Technologies byla založena v r. 1976 v Kanadě a od té doby se velmi dynamicky rozvíjí. Dokláídá to skutečnost, že v severní Americe je ve svém oboru největším prodejcem a v Evropě, kam vstoupila v r. 1999, loni dosáhla obratu 4,1 miliónu EUR. Jejími největšími a nejvýznamnějšími evropskými odběrateli z oblasti hasičských záchranných sborů jsou hasiči z Paříže, Marseille, Surrey, Yorkshire a Amsterodamu. Z dalších velkých zákazníků můžeme jmenovat: Shell, Esso, TotalElfFina, Bell Canada. Domnívám se, že fakta dokládají ekonomickou sílu a serióznost tohoto výrobce.

* Jak se chcete prosadit proti stávající a „dobře zabydlené“ konkurenci?

- Myslím, že jediná cesta je nabídnout dobrou prodejní cenu, osobní přístup k zákazníkovi a hlavně dosáhnout nižších provozních nákladů u uživatele. Vezměte si například povinnost autorizované kalibrace, kterou ukládají odběratelům někteří výrobci – tato služba je drahá a navíc určitý čas je přístroj vyřazen z používání. My nabízíme možnost proškolení odpovědných pracovníků s tím, že základní servis přístroje si bude uživatel provádět sám. Také desing detektorů, zejména jejich vnitřní konstrukce, zaručuje vysokou odolnost proti mechanickému poškození, vlhkosti a teplotním výkyvům, což také jistě sníží provozní náklady. Dále můžeme zaručit rychlé dodací doby přístrojů i náhradních dílů, myslím tím maximálně dobu 3 dnů. Dobrému zákazníkovi jsme ochotni zapůjčit nový přístroj na vyzkoušení nebo jako náhradu při opravě v naší dílně.

* Co si u vašich přístrojů ceníte nejvíc?

- Jednoznačně velmi malých rozměrů a nízké váhy. Také ovládání a údržba je velmi jednoduchá a přehledná. Výměna senzoru trvá zhruba minutu. Nelze také nezmínit příznivé ceny. Například čtyřplynový detektor GasAlertMicro stojí cca 26 000,–Kč včetně senzorů, baterií a kalibrační hadičky. Ke všem přístrojům je možno dodávat také velké množství různého příslušenství.

* A poslední otázka: Jsou nějaká negativa?

- Ano, tyto přístroje tady už měly dávno být.
Sdílet