Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda u Frýdlantu

Na žádost ZZS vyjeli v pondělí 14. dubna 2008 v 16:45 hodin profesionální hasiči HZS LK ze stanice Raspenava a dobrovolní hasiči z Frýdlantu k dopravní nehodě do Novoměstské ulice ve Frýdlantu.

Po příjezdu na místo zásahu hasiči zjistili, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů. Dvě lehce zraněné osoby již byly v péči záchranářů ZZS mimo vozidla. Hasiči provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření. Po předání místa nehody Policii ČR se vrátili na své základny.

Nehoda tří automobilů v České Lípě

V pondělí 14. dubna 2008 ve 12:43 hodin byla na operační středisko hasičů nahlášena dopravní nehoda na vjezdu do České Lípy. Po příjezdu na místo zásahu profesionální hasiči HZS LK ze stanice Česká Lípa zjistili, že se jedná o dopravní nehodu třech osobních automobilů. Na místě zásahu již byla hlídka PČR. Hasiči poskytli první před lékařkou pomoc účastníkům nehody. Na místo se dostavila ZZS, jedna zraněná osoba jí byla předána do péče. Dále bylo provedeno odpojení akumulátorů u všech tří havarovaných vozidel a kontrola úniku provozních kapalin vozidel. Byl zjištěn unik provozních kapalin z jednoho automobilu a provedena jeho likvidace pomocí sorbentu. Velitel zásahu si přes operační středisko vyžádal povolání správce komunikace na úklid vozovky. Po ukončení zásahu bylo místo předáno PČR a hasiči se vrátili zpět na základnu.

kpt. Ing. Radek Vojík
oddělení IZS a řízení JPO
HZS Libereckého kraje

-wej-
Sdílet