Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Slavonicích shořela Stodola, hasičům se podařilo zastavit šíření plamenů ve střešním krovu mlýnice

Škodu ve výši 300 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS Jihočeského kraje ve spolupráci s Policií ČR a majitelem po požáru stodoly ve Stálkovské ulici ve Slavonice.

Informaci o požáru obdrželo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v 6:17 hodin. Na místo vyjely osádky cisteren profesionálních hasičů ze stanice Dačice, svoláni byli dobrovolní hasiči obcí Slavonice a Český Rudolec. Jako první k požáru přijeli slavoničtí profesionálové, jejichž velitel podal zprávu, že v plamenech je celá střecha stodoly o půdorysu přibližně 10 × 20 metrů.

Jako posilové jednotky byly proto k požáru vyslány také jednotky SDH obcí Cizkrajov a Staré Město pod Landštejnem. Celkem se na požářiště dostavilo sedm cisteren, jejichž osádky okamžitě zahájily hasební práce. Krátce po sedmé hodině ranní dostali zasahující hasiči požár pod kontrolu. Podařilo se jim nejen lokalizovat požár u stodoly, ale také zastavit jej ve střešním krovu mlýnice, která na hořící stodolu bezprostředně navazuje. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu na operační středisko nahlásil v 7:34 hodin. Poté rozhodnul o odjezdu všech jednotek kromě SDH obce Slavonice, která bude požářiště monitorovat.

Zásahem hasičů byl uchráněn majetek za 500 000,– Kč, příčina vzniku požáru je v šetření. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby.

Sdílet