Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Akce „JDEME DÁT KREV. Policisté a hasiči“

Dne 22. dubna 2008 ve 12:00 hodin bude odstartována akce „Jdeme dát krev. Policisté a hasiči.“ Iniciátory akce jsou Nezávislý odborový svaz Policie ČR, Český červený kříž a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR a Nef de Santé, a.s. Na této akci se dále podílí Ministerstvo vnitra, Policie České republiky a Hasičský záchranný sbor ČR.Ilustrační foto – internet

Slavnostního zahájení akce dobrovolného dárcovství krve se zúčastní ministr vnitra Ivan Langer, policejní prezident Oldřich Martinů, ředitel dopravní policie Martin Červíček, prezident Českého červeného kříže Marek Jukl, generální ředitel Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR Jaromír Gajdáček, předseda NOS PČR Milan Štěpánek, náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR plk. Ing. František Zadina, Česká vicemiss 2007 Eva Čerešňáková a Vicemiss ČR 2007 Veronika Pompeová.

V pražské Fakultní Thomayerově nemocnici v pavilonu B2 bude tato akce 22. dubna 2008 od 12:00 hodin uvedena tiskovou konferencí. Následně darují účastníci slavnostního zahájení akce svou krev. Akce „Jdeme dát krev. Policisté a hasiči“ se koná na podporu bezplatného dárcovství krve, ale také na podporu jména bezpečnostních sborů policistů a hasičů. Jejich příslušníci, mezi nimiž je celá řada pravidelných dobrovolných dárců, mají možnost svou aktivitou vyjádřit skutečnost, že slouží společnosti a občanům nejen v rámci svého povolání, ale že jsou ochotni darovat mnohem víc a pomoci k záchraně zdraví a života i touto formou.

Darovat krev v rámci akce mohou příslušníci Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR po dobu jednoho měsíce, tedy do 22. května 2008. Kromě informačních materiálů obdrží dárci z řad policistů a hasičů také speciálně připravený komplet tří druhů vitamínů ve stylizovaném balení s logy subjektů od společnosti Nef de Santé, a.s., financovaný NOS PČR a ZPMV ČR, která už dlouhodobě podporuje bezplatné dárce krve z řad svých pojištěnců.

V Praze se na akci podílejí transfúzní oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice, Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Akce „Jdeme dát krev“ se nezastaví jen v Praze, ale v průběhu měsíce se přesune i do dalších krajských měst.

V Praze dne 17. 04. 2008

JUDr. Milan Štěpánek, předseda NOS PČR

Článek byl převzat ze stránek Nezávislého odborového svazu Policie České republiky

-kuw-
Sdílet