Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve Vrchlabí zničil střechu objektu soukromé firmy

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly od středečního večera u požáru budovy v ulici Třídomí ve Vrchlabí na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 22:15 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Vrchlabí 3 – Podhůří a Špindlerova Mlýna.

Operační důstojník na místo vyslal také jednotku profesionálních hasičů Libereckého kraje ze stanice Jilemnice. Po příjezdu na místo hořelo obložení objektu. Hasiči rozebrali část obložení a zjistili, že se požár dále šíří na střešní konstrukci. Oheň likvidovali jak zvenčí budovy, tak zevnitř. Požár se jim podařilo lokalizovat v 00:35 hodin. Následně museli rozebrat zasaženou část střechy i s podhledy. Požár zlikvidovali krátce před půl třetí ráno.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření, předběžně bylo vyloučeno úmyslné zapálení neznámou osobou. Vyšetřovatel hasičů na místo povolal odborníka v oboru elektro, který bude zkoumat možnou příčinu vzniku požáru. Hmotná škoda prozatím nebyla vyčíslena. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet