Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Turistickou obuv od Prabosu v běžném obchodě nekoupíte, jejich boty se prošly i přes zamrzlé jezero Bajkal

Dobrovolný hasič Marek Šimíček se vydal na dlouhou cestu přes zamrzlé jezero Bajkal ve speciálně upravené obuvi od firmy Prabos. Model vycházel z prověřené a uznávané kolekce Predátor GTX.

Firma Prabos má ve svém portfoliu nejen obuv zásahovou, ale i turistickou – ta je navíc vybavena kvalitní membránou Gore-tex® a značkovými podešvemi Vibram. Na výrobu jsou použity ty nejkvalitnější vrchové usně, které při správné péči zajistí dlouhou životnost všech nabízených trekových bot. Všechny trekové boty od firmy Prabos se vyznačují komfortním nošením, funkčností, kvalitou, nízkou váhou a dlouhou životností.

Firma Prabos disponuje vlastním vývojem a originálním designem, navrženým zkušenými odborníky, kteří mají v obuvnickém oboru dlouholetou praxi. Při výrobě jsou používány pouze prvotřídní materiály a na finální kvalitu obuvi jsou kladeny vysoké požadavky. Nejkvalitnější vrchové usně, při správné péči, zajistí dlouhou životnost těchto profesionálních outdoorových bot.

Prabos je jediný český výrobce trekové, vojenské, zásahové, pracovní a bezpečnostní obuvi. Jeho tradice v obuvnickém průmyslu sahá až k roku 1860. Mimo Českou republiku dodává Prabos svoji obuv do Německa, Polska, Srbska, Lotyšska a na Slovensko. Patří mezi hlavní dodavatele obuvi pro Armádu ČR, Policii a ostatní uniformované složky.

Obuv značky Prabos si vybral i známý cestovatel a dobrovolný hasič Marek Šimíček, který s nimi při zátěžové zkoušce přešel pěšky přes zamrzlé jezero Bajkal. Marek Šimíček měl boty speciálně sestavené na míru, jednalo se o modifikaci bot Predátor GTX.

Treková obuv Prabos je nepromokavá, větruodolná a prodyšná zároveň. Tyto vlastnosti jsou získány díky použití membrány Gore-tex®, která propouští vodní páry a byla vyvinuta v 80. letech v USA. Póry membrány jsou 700× větší než molekula vodní páry a zároveň 20.000× menší než molekula vody.

Velmi důležité je použití svrchního materiálu, který firma Prabos používá. Jedná se o špičkovou hydrofobní hovězinovou useň o tloušťce 2,4 – 2,6 mm. Firma Gore si kvalitu materiálů pečlivě hlídá a kontroluje. Výrobcům jsou vydávány dva druhy licencí, pro komerční nebo technický segment.

V technickém segmentu se používají kvalitnější membrány vyšších tříd. Právě tuto „technickou“ licenci vlastní i firma Prabos. Zároveň ale nemůže prodávat boty i v komerčním sektoru, proto nenajdete obuv pod značkou Prabos v běžných outdoorových prodejnách.

Celou kolekci obuvi Prabos najdete na www.prabos.cz

Sdílet