Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu ve Veselí nad Moravou se zranil jeho obyvatel, na místě zasahovalo osm jednotek

K požáru vyjelo před 16. hodinou celkem osm hasičských jednotek včetně hasičů ze Zlínského kraje. Zasahovalo 5 jednotek SDH a 3 profesionální jednotky.

První byli na místě hasiči z požární stanice HZS Veselí nad Moravou. V době jejich příjezdu stál muž, v jehož bytě hořelo, na balkóně a volal o pomoc. Z okna v posledním patře bytového domu se valil dým i plameny.

Hasiči okamžitě vytvořili vodní proud uvnitř budovy a během jejich cesty do pátého patra se už obyvatel bytu přemístil z balkónu na chodbu. Hasiči vnikli v dýchacích přístrojích do hořícího bytu, zatímco další příslušník vyvedl muže z místa požáru do bezpečí. Zdravotnická záchranná služba odvezla po vyšetření muže do nemocnice.

Hasiči v 16.05 hodin zlikvidovali požár, který se nestihl rozšířit z kuchyně do dalších místností bytu. Podle vyšetřovatele HZS způsobily plameny škodu kolem 200 tisíc korun. Hasičům se však včasným zásahem podařilo uchránit majetek za 900 tisíc korun. Příčinou požáru zřejmě byla neopatrnost při vaření.

Jednotky před odjezdem byt odvětraly a zkontrolovaly okolí požáru a požářiště termokamerou.

Zasahující jednotky: PS Hodonín, PS Veselí nad Moravou, SDH Strážnice, SDH Veselí nad Moravou, SDH Vnorovy, PS Uherské Hradiště (Zlínský kraj), SDH Uherský Ostroh (Zlínský kraj), SDH Kunovice (Zlínský kraj)

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet