Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu do Nového Hrozenkova zamířil i jeřáb

V 14:13 hodin vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů stanice Vsetín a jednotku dobrovolných hasičů obce Karolinka na místo hlášené dopravní nehody v obci Nový Hrozenkov, ve směru na obec Karolinka.

Jednalo se o dopravní nehodu osobního vozidla a autobusu se zájezdem dětí. V době příjezdu první jednotky už na místě zasahovali policisti a zdravotníci, kteří měli ve své péči dvě zraněné osoby z osobního vozidla. Mezi cestujícími v autobusu k žádnému zranění nedošlo. Jejich následný odvoz z místa nehody byl zabezpečen náhradním autobusem.

Hasiči provedli zajištění místa nehody a odpojení akumulátorových baterií v obou dopravních prostředcích. Provedli také zajištění nahnutého autobusu proti samovolnému pohybu. K jeho vyproštění byl na místo povolán automobilní jeřáb profesionálních hasičů z Otrokovic a vozidlo odtahové služby.

Při následných vyprošťovacích pracích bylo zjištěno, že při nehodě došlo k poškození jeho nádrže. K přečerpání paliva byl na místo vyslán technicko – chemický automobil z centrální stanice Zlín. Po přečerpání nafty do připravených nádob byly dokončeny likvidační práce a autobus byl naložen na vozidlo odtahové služby. Nasazené jednotky pak byly postupně odesílány na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet