Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřel 20 letý spolujezdec

Od včerejší 15. hodiny, kdy se v Jihomoravském kraji zhoršilo počasí provázené silným deštěm a prudkými bouřkami, dnes odpoledne vyjížděli hasiči na Brněnsku, Blanensku a Vyškovsku již k pěti dopravním nehodám. Havárie si vyžádaly jeden lidský život, dalších šest lidí bylo zraněno.

U nejvážnější nehody hasiči zasahovali v podvečer u Nížkovic na Vyškovsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 17.09 hodin a na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů ze stanic ve Slavkově a v Bučovicích.

Na rovném úseku silnice I/54 havarovalo vozidlo Opel Astra. Auto sjelo do příkopu, kde se převrátilo na pravý bok a střechou narazilo do stromu. Prudký náraz vozidlo odmrštil a auto skončilo v příkopu zpět na kolech. V autě se zdemolovanou střechou cestovali čtyři lidé. Všichni byli zraněni. Sedmačtyřiceti­letého řidiče a jeho manželku zdravotníci převezli do nemocnice. Ze zadních sedadel hasiči pomocí hydraulických nůžek a další techniky vyprošťovali dva zaklíněné dvacetileté mladíky. Těžce zraněného spolujezdce z levého zadního sedadla do nemocnice dopravil vrtulník letecké záchranné služby. Druhý, rovněž dvacetiletý mladík, který po vyproštění jevil známky života, přes okamžitou pomoc zdravotníků a hasičů krátce po vystříhání z auta podlehl vážným zraněním.

Hasiči kromě vyprošťování zaklíněných pasažérů z auta zajistili místo nehody, na vozidle udělali protipožární opatření. Obě jednotky hasičů rovněž zdravotníkům pomáhaly při ošetřování zraněných a při jejich nakládání k transportu do nemocnice a při oživování těžce zraněného spolujezdce ze zadního sedadla.

Dvě jednotky hasičů krátce před 20. hodinou vyjely k dopravní nehodě na silnici z Adamova do Bílovic nad Svitavou na Blanensku. Nehoda se obešla bez zranění, havarované osobní vozidlo však sjelo do řeky Svitavy a hasiči ho museli vyprošťovat.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje




-wap-, -wej-
Sdílet