Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Maso z udírny zachránili, přesto však požár zničil střechu

V sobotu 19. dubna byl v 0:02 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Prostějově požár střechy přístavku v obci Ivaň. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Ivaně a Klenovic na Hané, kteří po příjezdu zjistili, že se jedná o požár střechy hospodářského objektu u rodinného domu, zasažené byly také půdní prostory.

Požár zničil střechu na ploše asi 10 × 5 metrů, dřevěné trámy a materiál v půdním prostoru. Škodu vyčíslil vyšetřovatel na 150 tisíc korun, příčinou vzniku ohně byl úlet jisker při uzení masa.


OLOMOUC
Požár kabiny kamionu
V sobotu 19. dubna byl v 12:32 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár kabiny kamionu na silnici R35, 271,5 km ve směru na Ostravu, prostor mezi sjezdem a nájezdem u Nových Sadů. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že požár vznikl v pravém předním kole tahače a v době příjezdu hasičů byl již uhašen. Oheň zničil brzdové obložení kola, výši škody stanovil vyšetřovatel na 10 tisíc korun, příčinou byla technická závada.

21. 4. 2008
PROSTĚJOV
Nehoda nákladního vozidla s vlekem
V pondělí 21. dubna byla v 2:00 hodin nahlášena na operační středisko hasičů v Prostějově dopravní nehoda nákladního auta převážejícího hutní materiál na R46 na 17,5 km z Vyškova do Prostějova. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova, kteří po příjezdu zjistili, že vozidlo leží napříč silnice, Policie ČR začala odklánět dopravu. Předpokládané otevření komunikace je dnes (21.4.) v 10:00 hodin. Na místo se dostavil majitel přepravní firmy, který zajistil dvě náhradní vozidla, na která se rozsypaný náklad překládá. Zraněného řidiče nákladního auta odvezla zdravotnická záchranná služba na ošetření. Před osmou hodinou ráno bylo místo předáno Správě a údržbě silnic a hasiči se vrátili zpět na základnu.

SEVER
Požár foliovníku
V pondělí 21. dubna byl v 4:05 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár foliovníku o rozměrech 26 × 5 metrů ve Velkých Losinách. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Loučné nad Desnou a Velkých Losin. Po příjezdu hasiči zjistili, že foliovník je asi ze 2/3 shořelý. Požár způsobil škodu 50 tisíc korun, příčinou bylo uskladnění dřeva blízko horkých kamen, ve kterých majitel topil, aby mu nezmrzla přísada.


V průběhu uplynulého víkendu, pátku 18. dubna – neděle 20. dubna, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 37 událostem, z nichž museli zlikvidovat:
6 požárů,
11 dopravních nehod,
18 technických pomocí a
2 ostatní události.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje



-swo-
Sdílet