Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Novým hasičům nachystali instruktoři v Brně tři noční zásahy

3. 12. a 10. 12. 2014 zakončily svůj tříměsíční výcvikový maraton kurzy NOV 94 a NOV 97 tradičním nočním cvičením. Na tomto výcviku se propojují znalosti a dovednosti, které nastupující hasiči během kurzu získali. Mají tak možnost si ve ztížených podmínkách ověřit, nakolik bylo jejich snažení úspěšné a zda jsou připraveni na podmínky, které na ně v jejich dalším profesním životě čekají.

Celkem pro ně instruktoři nachystali tři zásahy.

Při komplikované dopravní nehodě tří osobních automobilů si museli poradit se stabilizací vozidel, vyproštěním dvou zraněných dospělých a resuscitací dítěte.

Ve flashover kontejneru na ně čekal zásah simulující reálné podmínky požáru. Úkolem bylo provést průzkum objektu a evakuovat z něj jak zraněné osoby, tak nebezpečné předměty, v tomto případě tlakové lahve.

Novinkou bylo propojení nočního lezeckého zásahu s problematikou vstupu do uzavřených prostor. Hasiči museli slanit pro muže, který si opařil ruce a zůstal zavřený v malé kuchyňce. Zasahující provedli násilný vstup do místnosti a muže za pomoci lezecké techniky spustili na zem, kde ho předali záchranné službě.

por. Bc. Zuzana Kupková
Sdílet