Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Václavském náměstí v Praze se zapálil psychicky narušený muž

Jednotka HZS Praha st.1 byla vyslána na Václavské náměstí k požáru osoby. Požár byl uhašen přihlížejícími osobami pomocí PHP před příjezdem jednotky. Příslušníci jednotky ve spolupráci s příslušníky Městské policie poskytli zraněné osobě první pomoc a předali ji do péče ZZS.

Dotyčný utrpěl popáleniny třetího stupně, pro které byl následně převezen do nemocnice, kde je doposud v kritickém stavu. Prošetřováním na místě události kriminalisté prvního policejního obvodu zjistili, že se jedná o šestapadesá­tiletého muže, který je toho času pacientem psychiatrické nemocnice v Praze 8.

V době události byl na povolené vycházce, ze které se ale ve stanovenou dobu do zmiňovaného zařízení nevrátil. Kriminalisté také zajistili tašku popáleného muže, která obsahovala, krom jiného i písemnost s určitým vzkazem. Tuto písemnost nelze v žádném případě vnímat jako jednoznačný dopis na rozloučenou, nicméně její obsah určitým způsobem koresponduje s jednáním šestapadesátiletého muže. Kriminalisté budou i nadále zjišťovat a prověřovat veškeré okolnosti celé události.

Zdroj: PČR
Sdílet