Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Nového Bydžova se převrátil kamion

Hasiči na Královéhradecku se potýkali s převráceným kamionem, ze kterého unikla nafta, likvidovali požár skládky a problémy nadělal také silný vítr.

Kamion se převrátil do příkopu

Včera (21. dubna 2008) odpoledne došlo na silnici mezi Novým Bydžovem a Skochovicemi na Hradecku k dopravní nehodě nákladního vozidla zn. DAF. Pětadvacetiletý řidič kamionu zřejmě nezvládl průjezd zatáčkou a s plně naloženým vozidlem skončil na boku mimo vozovku. Řidič utrpěl zranění a byl převezen záchrannou službou do nemocnice. U kamionu došlo k poškození nádrží a úniku zhruba 250 litrů nafty. Hasiči ihned začali látku jímat a přivolali na místo pracovníka České inspekce životního prostředí. Ten rozhodl o sanaci kontaminované zeminy, kterou provedla specializovaná firma. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)


Hasiči odstraňovali spadlé stromy, vítr poškodil střešní krytiny

Vítr způsobil škody hlavně na Náchodsku, Rychnovsku a Trutnovsku. Hasiči odstraňovali několik vyvrácených stromů, které zablokovaly silnice. V Náchodě a Novém Městě nad Metují – Krčíně silný vítr poškodil střešní krytiny u dvou domů. Strom také spadl a zablokoval železniční trať v Solnici na Rychnovsku.
(foto: Michal Fanta)

Požár skládky odpadu v Bohuslavicích

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjely včera (21. dubna 2008) večer k ohlášenému požáru nedaleko lesa u obce Bohuslavice. Událost byla na operační středisko ohlášena ve 20:26 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře a Dobrušky, dále dobrovolní hasiči z Bohuslavic a Nového Města nad Metují. Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že hoří odpad z pořezaných křovin. Hasiči požár lokalizovali v devět hodin večer. Oheň nezasáhl velký prostor a nezpůsobil žádné hmotné škody na majetku. (foto stanice Náchod, a Michal Fanta)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wob-
Sdílet