Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu byli zraněni dva lidé

Královéhradečtí hasiči likvidovali požár kuchyně v pátém patře čtrnáctipatrového domu, obyvatelka a soused, který se pokoušel požár uhasit se nadýchali zplodin.

K požáru bytu ve Veverkově ulici v Hradci Králové vyjeli dnes (22. dubna 2008) po poledni královéhradečtí hasiči s technickým automobilem, dvěma cisternami a automobilovým žebříkem. Požár ohlásil ve 12:02 hodin soused, který zpozoroval kouř vycházející z bytu v nižším patře. Při požáru se lehce zranila uživatelka bytu a soused, který se snažil oheň uhasit.

Požár s největší pravděpodobností vypukl v prostoru kuchyně ve dvoupokojovém bytu v pátém patře čtrnáctipodlažního domu. Jednasedmdesátiletá uživatelka byla v té době na chodbě domu a na požár upozornil soused z vyššího patra. Ten se snažil pomocí ručního hasicího přístroje i hydrantové sítě požár uhasit. V silně zakouřeném prostoru bytu a chodby se oba nadýchali zplodin hoření a byli převezeni záchrannou službou do nemocnice. Hasiči v dýchacích přístrojích požár lokalizovali ve 12:17 hodin a uhasili za dalších 40 minut. Celý byt a chodbu odvětrali přirozenou cestou a za pomocí přetlakové ventilace. Požár zničil vybavení kuchyně, poničil malby a okna v bytě.

Foto: centrální stanice Hradec Králové


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wob-
Sdílet