Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z kamionu unikala nafta

K dopravní nehodě kamionu vyjížděli dnes dopoledne hasiči na silnici I/50 na Vyškovsko. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena v 7.53 hodin a na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice ve Slavkově. Ilustrační foto

U obce Hodějice havaroval kamion Volvo, který skončil převrácený na bok v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění, vozovku v délce cca 25 – 30 metrů však znečistila vrstva hlíny a z poškozené palivové nádrže kamionu unikala nafta. O události hasiči informovali také pracovníky odboru životního prostředí Městského úřadu ve Slavkově a vzhledem ke značnému znečistění vozovky také silničáře.

Zhruba 50 litrů nafty se hasičům z poškozené nádrže podařilo přečerpat do připraveného barelu, palivo však unikalo z více míst, nádrž proto bylo nutné zcela odmontovat. Přitom zhruba 20 litrů nafty uniklo na nezpevněnou krajnici a vsáklo do půdy. Naftovou skvrnu na vozovce hasiči zasypali 10 kilogramy sorbentu. Protože k vyproštění kamionu z příkopu byla povolána transportní firma, hasiči krátce po 10. hodině ukončili zásah s tím, že k dokončení likvidace ekologických následků havárie přijede specializovaná sanační firma. Po dobu zásahu byl omezen provoz na silnici I/50 do jednoho jízdního pruhu a policisté dopravu usměrňovali kyvadlově.

Dvě jednotky hasičů před 15. hodinou vyjely k zásahu při odstraňování následků tragické dopravní nehody u Želešic na Brněnsku. Nehoda byla operačnímu středisku HZS ohlášena ve 14.38 hodin a na místě zasahují profesionální jednotky ze stanic v Židlochovicích a v Bauerově ulici v Brně. Při střetu nákladního vozidla s motocyklem zemřel motorkář.


Další padající strom zranil ženu

K technickému zásahu vyjela jednotka hasičů ze stanice v Lidické ulici dnes krátce před polednem na Šilingrovo náměstí v Brně. V horní části náměstí se zřítil zhruba osm metrů vysoký strom. Padající kmen s větvemi zasáhl a zranil v obličeji 44letou ženu. Chodkyni ještě před příjezdem záchranářů pomohli svědci události a zraněnou ženu zavedli do sousední prodejny. Tam si zraněnou ženu k ošetření a převozu do nemocnice převzali přivolaní zdravotníci. Hasiči vyvrácený strom s podmáčenými kořeny motorovou pilou pořezali na několik kusů a místo události předali policistům.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-wap-
Sdílet