Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů HZS Pardubického kraje

K požáru staré boudy v Břehách na Přeloučsku vyjížděli ve 22.34 hodin hasiči z Přelouče a dále dobrovolní hasiči z Kladrub nad Labem a Břehů. Bouda o rozměrech přibližně 6,5 × 6m, která byla určená k odstranění, protože byla postavena neoprávněně na cizím pozemku, shořela téměř celá.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí
Dne 21. dubna v 9.15 hodin byli profesionální hasiči z Vysokého Mýta přivoláni k požáru rohožky a balkónových dveří v přízemí domu na pražském předměstí ve Vysokém Mýtě. Po příjezdu hasičů na místo bylo provedeno uhašení vysokotlakem. Požár byl lokalizován v 9.22 hodin a zcela zlikvidován v 9.26 hodin. Hasiči dále provedli odvětrání zakouřeného bytu. K požáru uvnitř bytu nedošlo, došlo pouze k popraskání skla u balkónových dveří. Příčinou vzniku požáru byl pravděpodobně odhozený nedopalek či zápalka. Škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun. ( obrázek č.1)

V 19.32 hodin zasahovali ústečtí hasiči Na Rámech v Ústí nad Orlicí, kde hořel rodinný dům. Na místě zasahovali i hasiči Českých drah Česká Třebová a dobrovolní hasiči z Černovíru.V domě byl obrovský nepořádek. Hasiči přes velké zakouření museli použít dýchací přístroje. Požár se podařilo zlikvidovat krátce po 20 hodině. Poté bylo nutné vyklidit nepořádek z domu. Uživatel domku si zatopil v kamnech na tuhá paliva a na kamna si postavil konvici s vodou, že si uvaří kávu. Poté odešel. Konvice se vysokou teplotou roztekla a způsobila tak požár nepořádku, který byl v těsné blízkosti kamen. Škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Hasiči na tomto místě nebyli poprvé, požár tohoto rodinného domu již ústečtí hasiči likvidovali přibližně před ¾ rokem. Požár se obešel bez zranění. ( obrázek č.2)

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice
Dne 21. dubna 2008 ve 13.14 hodin zasahovali pardubičtí hasiči u dopravní nehody dvou osobních vozidel na silnici v Trnové směrem na Hradec Králové. Na místě byly zraněny dvě osoby lehce a do péče si je převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči odstranili následky nehody, zabránili vzniku požáru a zamezili úniku provozních náplní.

HZS Pardubického kraje, stanice Přelouč
Příčinu vzniku požáru nyní zjišťují vyšetřovatelé. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. ( obrázek č.3)

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
Dne 21. dubna 2008 v 15.35hodin zasahovali hlinečtí hasiči u požáru osobního automobilu Fiat 185 u čerpací stanice OMV v Hlinsku. Jednalo se o požár v motorové části vozu. Řidič se snažil plameny uhasit sám pomocí vypůjčeného ručního hasícího přístroje. Hasiči po příjezdu na místo požár zcela zlikvidovali. Škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada – zkrat na elektroinstalaci vozidla.( obrázek č.4)

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Dne 21. dubna 2008 ve 22.23 hodin hasiči ze Svitav zasahovali u dopravní nehody osobního vozidla Škoda Favorit, který skončil na boku. Při nehodě v Koclířově byly zraněny dvě osoby, které si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Vozidlo bylo na pohon LPG a hasiči ho zabezpečili, aby nedošlo k případnému požáru či výbuchu. Dále bylo nutné zabezpečit i provozní náplně, které unikly z vozidla. Hasiči k tomuto použili sorbční rohože.


Zdroj: HZS Pardubického kraje


-swo-
Sdílet