Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z havarovaného kamionu v obci Dvorce uniklo zhruba pět set litrů nafty, na likvidaci události zasahovaly čtyři jednotky hasičů

K dopravní nehodě došlo kolem čtvrté hodiny ranní v obci Dvorce. Nákladní automobil převážející potraviny sjel z komunikace a při tom prorazil nádrže s 1.000 litry nafty. Přibližně 500 litrů hasiči zachytili a dalších přibližně 500 litrů nafty uniklo na komunikaci, do půdy a posléze do studny přilehlého domu a do obecní kanalizace.

Hasiči proto museli na potoku za obecní čističkou odpadních vod instalovat norné stěny pro zachycení uniklé nafty. Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění žádných osob. Na likvidaci následků dopravní nehody se podílely čtyři hasičské jednotky, jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Bruntál a tři jednotky dobrovolných hasičů z Dvorců, Lomnice a Moravského Berounu. Na místě zasahovalo celkem sedm hasičských vozidel, včetně chemického a sorbentového automobilu pro likvidaci uniklé nafty a včetně vyprošťovacího automobilu, který pomáhal vyprostit havarovaný nákladní automobil.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet