Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Turnaj IZS v kopané

Dne 21. dubna 2008 pořádal Sportovní klub při Hasičském záchranném sbor Olomouckého kraje již čtvrtý ročník tradičního fotbalového turnaje v malé kopané složek IZS, který se konal v Olomouci na hřišti SK Milo Olomouc.

Turnaje se zúčastnilo celkem 6 týmů zástupců všech složek, kteří se „poprali“ o vítězství. Počasí bylo jako na objednávku. Mírně zatažená obloha, z pod které občas na chvilinku vykouklo sluníčko, ale žádný pařák. Kolem 12. hodiny se zatáhlo a zapršelo, ale jen zahradním deštíkem, což nikomu nevadilo.

Trošku bychom se mohli seznámit s účastníky:
První tým byl složen z „borců“ domácí stanice HZS Olomouc. Druzí přijeli hasiči z požární stanice Přerov. Třetím tým sestavila ZZS, čtvrtý Městská policie Olomouc a pátý nominovalo Okresní ředitelství Policie ČR Olomouc. Poslední šestý tým sestavili policisté z obvodního oddělení II. Olomouc.

Systém hry byl rozdělen na zápasy „každý s každým“, kde za výhru byly 3 body. Za remízu 1 bod a za prohru samozřejmě 0 bodů. Celkový počet hráčů jednoho družstva byl 5+1 a 5 náhradníků. Hrálo se 2×15 minut s přestávkou mezi zápasy taktéž 15 minut. Jak to bývá, nelehký úkol měli rozhodčí, kteří se pořádně zapotili, protože sudí je vždy …...

Níže uvedené výsledky ukazují na vyrovnanost všech mužstev, takže do posledního zápasu nebylo možné znát pořadí na druhém, třetím a čtvrtém místě. Jediné, co se dalo od začátku předpokládat z výsledků minulých ročníků, bylo, že družstvo Policie ČR Okresního ředitelství bude horkým favoritem. Předpoklad se stal skutečností a favorit zase potvrdil své kvality a skončil bez jediné prohry na prvním místě.

Na druhém místě skončili domácí borci HZS OLK stanice Olomouc a na třetím družstvo HZS OLK stanice Přerov, což nás samozřejmě těší.
Jediné, co zarmoutilo pořadatele, byla dvě zranění, z nichž jedno vcelku vážnější si vyžádalo lékařské ošetření a vypadá na dlouhodobější léčbu nehledě na úvahy lékařů o operativním zákroku.

Doufejme, že turnaj posílil vztahy mezi jednotlivými složkami IZS a přinesl spoustu pěkných zážitků jak sportovních, tak kulturních.

por.Mgr. Radomír Kafka – SK HZS OLK


-swo-
Sdílet