Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při likvidaci požáru u Nejdku na Karlovarsku našli hasiči tělo mrtvého muže

Silnou ránu a plameny mezi stromy zpozoroval v půl šesté ráno u Nejdku na Karlovarsku jeden z doručovatelů novin. Události ihned oznámil na tísňovou linku hasičů s tím, že by se mohlo jednat o spadlé dráty vysokého napětí s následným požárem.

Po příjezdu první jednotky na místo zjistili hasiči, že se jedná o požár příbytku bezdomovců v lesíku nedaleko silnice mezi Nejdkem a Pozorkou. Přímo v příbytku našli hasiči prasklou tlakovou lahev, hned vedle místa požáru pak nalezli tělo muže. Při požáru muž utrpěl vážná poranění a záchranáři mu již nemohli pomoct.

Hasiči dohasili požár příbytku a prohledali okolí události, zda se poblíž nenachází případný další bezdomovec, kterého mohl požár rovněž poranit. V pátrání poté pokračoval i policejní psovod se psem, nikoho dalšího ale nenašli. Proč v příbytku začalo hořet zjišťuje vyšetřovatel požárů společně s kriminální policií.

Při odjezdu z místa zásahu se na úzké a podmáčené cestě utrhnul svah pod projíždějící cisternou karlovarských hasičů, tak pak přední částí sjela částečně ze svahu, vyprostit cisternu musela přivolaná odtahová služba. Autu ani posádce se nic nestalo, před odjezdem další cisterny, tentokrát hasičů z Nejdku, cestu zpevnili pracovníci technických služeb.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania)
  • JSDH Nejdek (CAS 15 Man)
  • JSDH Pozorka (CAS 24 Praga)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet