Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jak mít a nemít novou CASku

Jednotka pražského Sboru dobrovolných hasičů Suchdol měla letos dostat novou cisternu na podvozku MAN. V THT Polička již byla pro ně vyrobena na míru dle jejich vybavení a i polepena, ovšem díky politickému rozhodnutí jde jinému pražskému sboru.

Jak mít a vzápětí nemít nový hasičský automobil, konkrétně CASku na podvozku MAN se dozvíte na tomto odkazu: http://www.praha-suchdol.cz/…vybaveni.htm, stojí to za přečtení.

Jak uvádějí suchdolští hasiči na svém webu: ,,Jednoho podzimního dne (17. 10. 2006) při příležitosti předání peněžního daru od MČ Prahy 6 ve zbrojici JSDH Lysolaje představitelé Magistrátu, pánové MUDr. Pavel BÉM a jeho náměstek Mgr. Rudolf Blažek, slíbili nová auta pro SDH Lysolaje a Suchdol. Jak již všichni víme, tak Lysolaje auto již mají. V září loňského roku nás navštívili zástupci THT Polička, abychom se vyjádřili k vybavení hasičského auta, které pro nás zhotovují. Po půlročním čekání, jsme se i my dočkali návštěvy u výrobce, při které jsme továrně předali naše vybavení, pro přesné vyrobení úložných prostorů. Po týdnu jsme si pro speciální výbavu zajeli a dověděli se, že za 10 dní bude auto dovezeno do Prahy a pak předáno.
Jenže.. Jeden telefonát vše změnil, auto nebude předáno SDH Suchdol, ale jinému SDH".

,,Nedá se nic dělat, politická řeč je jasná, na naše kolegy a kamarády – hasiče se nebudeme zlobit, oni za nic nemůžou, ať jim MAN slouží"
, dodávají suchdolští dobrovolní hasiči.

Redakci na článek upozornilo několik členů různých JSDH hl.m. Prahy a tak vám ho zpostředkovaně přinášíme i my. Politika je prostě věc ošemetná a zasahuje i do řad dobrovolných jednotek hasičů.


-wap-
Sdílet