Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu v Ronově nad Sázavou

Přinášíme vám informaci o úterním rozsáhlém požáru skladu na Vysočině. Dne 22.4. 2008 ve 20:06 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár skladu kartonářské výroby v Ronově nad Sázavou.

Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice Jihlava, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou a Polná a jednotky dobrovolných hasičů z Polné, Šlapánova, Nových Dvorů, Přibyslavi, obce Havlíčkova Borová a České Bělé a jednotka podnikových hasičů Čepro, a.s. – Šlapánov. Při příjezdu hasičů na místo události byla plameny zachvácena střední část budovy skladu a výroby kartonů ( budova do tvaru písmene „U“ ).

V první fázi zásahu se hasiči snažili o zabránění rozšíření požáru na celý objekt, toto se jim podařilo a požár byl lokalizován v jedné třetině objektu. Zde plameny poničily veškerý uskladněný materiál a střechu objektu. Jednotky provedly kontrolu objektu termokamerou za účelem vyloučení dalších možných ohnisek požáru. Na místě události po lokalizaci hasiči provedli dohašovací práce a počet zasahujících jednotek byl poté zredukován.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 14 000 000,– Kč. Příčina požáru se nadále vyšetřuje.


Info: Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-wap-
Sdílet