Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácená cisterna a hořící automobily

V průběhu včerejšího dne, čtvrtku 24. dubna, vyjížděli profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem k 18 událostem, z nichž museli zlikvidovat 5 požárů, 4 dopravní nehody, 6 technických pomocí a 3 ostatní události. Přinášíme vám informace o převrácené cisterně s olejem a o hořích automobilech.

OLOMOUC
Nehoda cisterny

Ve čtvrtek 24. dubna byla v 10:02 hodin nahlášena na operační středisko hasičů v Olomouci dopravní nehoda cisterny na silnici R35 z Mohelnice do Olomouce u Břuchotína. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Olomouce s technickým automobilem, cisternou a chemickým kontejnerem. Po příjezdu hasiči zjistili, že havarovaná cisterna převážela asi 24,5 tisíc kg minerálního oleje, který naštěstí z cisterny neunikal. Cisterna se převrátila na bok v rychlejším jízdním pruhu a částečně na středový dělící pruh. Hasiči přes operační středisko zjistili obsah cisterny (minerální olej), zajistili náhradní vozidlo, do kterého se obsah havarovaného vozidla přečerpá a začali s přečerpáváním, které jim zabralo pět hodin. Při nehodě byl zraněn řidič, který byl ošetřen ve Fakultní nemocnici Olomouc. Operační středisko informovalo o nehodě ČIŽP, magistrát města Olomouce, referát životního prostředí.

KRAJ
Hořící auta

V průběhu včerejší směny, 24. – 25. dubna, museli profesionální hasiči z Olomouckého kraje zlikvidovat tři požáry vozidel. První událost se odehrála na Prostějovsku v obci Drahany. Na operační středisko bylo nahlášeno, že se jedná o dopravní nehodu nákladního automobilu převážejícího tekutá hnojiva a motorky. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Drahan a Plumlova. Po příjezdu jednotky zjistily, že se jedná o dopravní nehodu s následným požárem kabiny nákladního vozidla. Jednotky provedly likvidaci požáru a úklid vozovky po dopravní nehodě. Řidič motocyklu při nehodě zemřel. Oheň zničil kabinu kamionu a způsobil škodu 160 tisíc korun. K žádnému úniku látky z nákladního vozidla nedošlo. Druhý požár vozidla se odehrál v 18:52 hodin v Hranicích. Po příjezdu hasiči zjistili, že se jedná o požár osobního vozidla Renault 19. Požár způsobil škodu 15 tisíc korun, příčina vzniku je v šetření. Poslední požár vozidla se odehrál 25. dubna v 4:24 hodin v Uničově na Plzeňské ulici. Požár tam zasáhl palubovou desku osobního automobilu. Výše škody i příčina ohně jsou v šetření.


Info: Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje


-wap-
Sdílet