Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči museli v Hranicích zasahovat u požáru střechy rekonstruovaného objektu

Čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v Hranicích v pondělí 22. 12. 2014 v podvečerních hodinách podílely na likvidaci zahoření střechy objektu v rekonstrukci, aktuálně není obýván a vše se obešlo bez zranění osob.

Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální hasiče stanic Hranice a Lipník nad Bečvou za posílení dobrovolnými hasiči Hranice a Opatovice. Dle získaných informací požár nejprve zasáhl menší přístřešek a poté se dostal do štítu a části střechy zmiňovaného domu. Rozsahem tak poškodil větší část střešní krytiny. K součinnosti při likvidaci požáru byla také přivolaná hotovostní služba energetiků, v blízkosti střechy jsou vedeny dráty elektrického napětí pod proudem.

Jednotkám se po zhruba čtyřiceti minutách podařilo celkově zabránit dalšímu rozšiřování, v tuto chvíli provádí rozebírání střešní konstrukce a dohledávají možná menší skrytá ohniska. K události dorazil také vyšetřovatel zjišťování příčin vzniku požáru a provádí ohledání. Prozatím není stanovena výše škod, rovněž tak není známa i příčina vzniku požáru.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet