Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo zůstalo na přejezdu ve Varnsdorfu v kolejišti nepojízdné, vytáhnout ho musel hasičský speciál

Profesionální hasiči z Varnsdorfu společně s místními policisty vyjeli devět minut po třetí hodině ranní do ulice Hraniční, kterou přibližně v prostředku dělí železniční přejezd, který (jak většina místních ví) je uzpůsoben pouze pro pěší.

To už si bude pamatovat také osoba, která ho zkusila přejet osobním vozidlem. To se nepodařilo a automobil zůstal doslova viset na kolejích bez jakékoliv možnosti samostatného pohybu. Brzy ráno je provoz na trati minimální, i tak byl ale samozřejmě vlakový provoz na trati po oznámení mimořádné události zastaven.

Na žádost velitele zásahu byla na místo povolána dobrovolná jednotka s vozidlem Unimog, vzhledem k vyhlášení poplachu celé jednotce dorazili následně skoro všichni členové. Protože se jednalo o železnici, na místo museli dorazit také drážní hasiči z Liberce, pod něž veškeré mimořádné události na kolejích a v jejich blízkosti spadají.

Stejně tak k nehodě dorazili dopravní policisté, kteří situaci zadokumentovali.

Následně bylo pomocí Unimogu provedeno vytažení vozidla mimo kolejiště a to pak po své ose dojelo k odtahu. Zásah byl ukončen kolem páté hodiny ranní. Ke zranění osob nedošlo, škody jsou jen materiální na vozidle a dopravním značení přejezdu.

Sdílet