Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidace požáru v obci Komárno trvala hasičům téměř dvě hodiny, všechna domácí zvířata se bohužel zachránit nepodařilo

Včera v noci, krátce před 23. hodinou, přijalo krajské operační středisko informaci o požáru rodinného domku v obci Komárno na Kroměřížsku. Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice pod Hostýnem se dvěma cisternami, posílená jednotkami dobrovolných hasičů z Komárna, Podhradní Lhoty a Kunovic.

Jako první na místo dorazila cisterna hasičů z Podhradní Lhoty. Po příjezdu profesionálů velitel zásahu potvrdil, že se jedná o požár přístřešku s traktorem, který se dále rozšířil na blízký chlév a střechu rodinného domku. Rychlým zásahem jednotek bylo zabráněno rozšíření požáru do obytné části domu a na půdu, kde bylo uskladněno seno.

Při likvidaci hasiči evakuovali z objektu také několik domácích zvířat, všechny se bohužel zachránit nepodařilo. Po vynesení a dohašení zasaženého materiálu museli hasiči částečně rozebrat také střešní konstrukci, aby se dostali ke skrytým ohniskům. Celková likvidace byla velitelem zásahu oznámena v 0:54 hodin.

Na místě velitel do rána ponechal na dohlídku domácí jednotku požární ochrany, aby bylo vyloučeno další nebezpečí.

V noci, a také následně ráno, se na místo dostavil vyšetřovatel z Kroměříže. Příčina vzniku je podle jeho slov nadále v šetření. Výše škody způsobené požárem se vyšplhala na 180 000 korun. Zásahem se podařilo uchránit další hodnoty domu, a to v ceně 600 000 korun.

kpt. Pavel Řezníček, Ing.
HZS Zlínského kraje
Sdílet