Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion sestřelil hasičskou tatru

Do redakčního mailu k nám již několikrát dorazil soubor fotografií z březnové nehody cisternové automobilové stříkačky mosteckých profesionálních hasičů, kterou při zásahu, když stála na komunikaci, sestřelil zezadu kamion.

Jedná se sice o starší nehodu, stala se minulý měsíc, tedy v březnu, ale přesto vám jí přinášíme. Jednotka mosteckých hasičů byla dne 15.3. 2008 vyslána krátce po půl druhé odpoledne k nahlášenému požáru travního porostu u obce Krozoluky – Sedlec. Během zásahu do stojící Tatry narazil jedoucí kamion Mercedes. Náraz to byl obrovský, hasičská cisterna přeskočila svodidla a částečně tedy skončila mimo silnici. Tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje por. Marvan k události našemu serveru Požáry.cz sdělil na dotaz ohledně okolností nehody a potvrzení, resp. ověření našich informací toto: ,,Jednotka HZS PS Most zasahovala 15.3. 2008 ve 13:41 hod. u požáru trávy u obce Krozoluky – Sedlec okres Most. Do zasahujícího vozidla CAS 32 – Tatra 815 narazil zezadu kamion“. Že to musel být skutečně velký náraz, dokazují přiložené fotografie. Mercedes má zcela zdemolovanou kabinu, škoda na obou vozidlech byla značná. ,,Při nárazu došlo k poškození zadní části nástavby cisterny“, řekl dále bez udání bližších podrobností por. Marvan.

Zda-li při nehodě došlo k nějakému zranění, se nepodařilo zjistit. Jisté je však to, že i výjezd na relativně ,,banální“ případ nemusí dopadnout dobře. Vždyť nehod, kdy do hasičského vozu, stojícího u zásahu, nabouralo zezadu jiné vozidlo se stalo již mnoho. V galerii najdete kromě této nehody také pro připomenutí havárii, kdy do jiné hasičské Tatry ze stanice Velká Bíteš – HZS kraje Vysočina, stojící v zásahu na dálnic D1 narazil zezadu kamion. Tato nehoda se stala 2. 6. 2005, 160 km D1 směr Praha. Podobná nehoda se stala i na 218 km D1 směr Vyškov. Tam při zásahu na jinou DN narazil zezadu řidič osobního automobilu s polskou RZ dne 15.10. 2005 nejprve do vozu Policie ČR, náraz ho poté odmrštil na CAS K 25 hasičů Jihomoravského kraje. Při této nehodě došlo k usmrcení polského řidiče. K události došlo i přesto, že vozidla byla řádně označena a osvětlena, osobní automobil se v době střetu řítil rychlostí cca 160 km/h.

A takto by se dalo pokračovat dále…


Info: internet a por. Ing. Lukáš Marvan, tiskový mluvčí HZS Ústeckého kraje, HZS kraje Vysočina

-wap-
Sdílet