Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na silnici I/50 nedaleko Uherského Brodu zkomplikovala dopravu, dvě zraněné osoby byly odvezeny do nemocnice

V 11:35 hodin vyjela jednotka profesionálních hasičů se svým zásahovým speciálem k nehodě dvou osobních automobilů na silnici I/50 mezi Uherským Brodem a Uherským Hradištěm, nedaleko odbočky na Vlčnov. Podle prvotních informací bylo při srážce zraněno několik osob.

Hasiči dorazili na místo do pěti minut, společně se zdravotnickou záchrannou službou. Jak bylo zjištěno, při nehodě došlo ke srážce osobního automobilu Škoda Superb, ve kterém cestovaly dvě osoby, s vozidlem Škoda Fabia, kde cestovaly čtyři osoby a jedno čtyřleté dítě.

V době příjezdu jednotky se všichni nacházeli mimo vozidla a dvě zraněné osoby si do své péče převzala osádka zdravotnické záchranné služby, která je po ošetření odvezla do nemocnice. Dítě, které cestovalo ve fabii zraněno nebylo a od hasičů dostalo pro zmírnění stresové situace plyšového dráčka Záchranáčka.

Z havarovaných vozidel neunikaly žádné provozní kapaliny. Hasiči provedli protipožární zabezpečení obou vozů a po zadokumentování místa události se po hodině zásahu vrátili zpět na svou základnu.

kpt. Pavel Řezníček, Ing.
HZS Zlínského kraje
Sdílet